“Kunsthandel P.J. Sikkes” op de Langebrugsteeg in Amsterdam. Dát, was de winkel van mijn opa waar hij Edelstenen, mineralen, sieraden en kunst verkocht.Als kind kreeg ik regelmatig een edelsteentje en kon ik de verhalen over zijn winkel en wat hij allemaal meegemaakt had wel dromen.
Hij vertelde er altijd honderduit over. Helaas heb ik de winkel nooit met eigen ogen gezien, het was “voor mijn tijd” maar de verhalen waren levendig genoeg om me er van alles bij voor te kunnen stellen.Na zowel het overlijden van mijn opa én oma vonden mijn moeder en ik deze foto en kon ik me bij de verhalen ook een beeld vormen.Door de verhalen van vroeger, die ik als kind hoorde begon ook mijn liefde voor edelstenen, mineralen en fossielen.
En natuurlijk had mijn moeder daar ook een heel groot aandeel in, omdat ze enorm veel voor de winkel deed vroeger, ze stond in de winkel, kocht in, deed de etalages etc. Ruim een jaar geleden ontstond Studio Terra: edelstenen, mineralen, fossielen, interieur items, kaarten, posters.. natuurlijke producten. Mijn voorgeslacht achterna in een eigentijds nieuw jasje, wat voor mij heel bijzonder voelt!
Ik ben nog wat zoekende naar mooie nieuwe producten om toe te voegen aan het assortiment waarmee ik me kan onderscheiden.. (Tips/suggesties welkom).De website krijgt steeds meer vorm en er komen nu dagelijks steeds meer producten op. Volgende maand sta ik op mijn eerste marktje met mijn eigen bedrijf!
Ik ben stiekem toch echt wel trots op mezelf, ook dat ik een stukje dat vroeger zo belangrijk was voor mijn familie kan voortzetten! En ik zit dan wel niet in mijn geboorteplaats (en die van mijn moeder en opa) Amsterdam.. toch blijft Mokum een speciaal plekje in mijn hart houden..

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *